Alexandra Tătaru | USR Focșani : Bataia de joc la care constructorul ii supune pe locuitorii strazilor Odobești si Bicaz

0
246
Alexandra Tătaru / USR Vrancea
Alexandra Tătaru / USR Vrancea

Ceea ce se intampla cu derularea investitiei din cadrul proiectului cu fonduri europene resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Focșani, in vederea cresterii atractivitatii si accesibilitatii deplasarilor cu transportul public, cu bicicleta si pietonale este de neacceptat.

La fel ca bataia de joc la care constructorul ii supune pe locuitorii strazilor #odobesti si #bicaz, unde de un an si jumatate timpul pare ca a incremenit in loc, tot asa, de cateva luni, focsanenii care locuiesc pe strada #1_decembrie, fosta carpati, au parte de un adevarat calvar.

Oamenii au inteles ca este vorba despre o lucrare in beneficiul lor si al traficului din oras, cu tot disconfortul de rigoare, dar si rabdarea lor are o limita. Asta pentru ca de la demararea investitiei se lucreaza in ritm de melc, fiind zile in sir cand nimeni nu a vazut pe santier picior de muncitor. In timpul acesta, pe fondul caniculei fara precedent cu care ne confruntam, locatarii sunt nevoiti sa stea cu ferestrele inchise zi si noapte, pentru ca nu pot suporta in plus si praful ridicat pana la nori de masinile mici si de mare tonaj care strabat strada desfundata.

Priviti in imaginile de mai jos cum arata vegetatia care a mai ramas in jurul blocurilor, acoperita de un strat consistent de praf, unde cu greu trandafiri sau alte plante mai pot fi identificate, de zici ca norul de praf saharian ar ajunge zilnic in zona. Noroc cu ploaia de ieri, care a mai spalat din mizeria care domneste peste cartier.

Smecheria constructorului cu mutatul angajatilor de la o lucrare la alta o cunosc deja, iar primarul are datoria sa-l cheme la ordine pe cel caruia i-a incredintat cea mai scumpa lucrare de pana acum si sa-l oblige sa duca mai repede lucrarea la finalizare.

Acestea sunt adevaratele prioritati ale urbei noastre si nu sicanele politice pe care le tot initiaza fara nicio limita!

Lasă un răspuns