Cetatea Râșnov: Bine ați venit pe pagina oficială a proiectului Heritage Hub Râșnov!

0
217
Asociația Mioritics, Primăria Orașului Râșnov (Oraşul Râșnov) și partenerul norvegian Hands on History lucrează împreună pentru a dezvolta un model de management strategic și durabil pentru Cetatea Râșnov.
Nevoia acestui proiect a apărut deoarece conceptul de management cultural s-a schimbat semnificativ în ultimele decenii, iar societățile noastre tind să se concentreze din nou asupra dialogului dintre culturi, respectului pentru identități și diversitate, precum și asupra sentimentului de apartenență la o comunitate a valorilor.
Și pentru că această evoluție cere abordări manageriale noi, bazate pe principii și criterii de calitate, autenticitate și sustenabilitate, mai participative și care să implice o mai mare colaborare, Asociația Mioritics le propune prin proiectul Heritage Hub Râșnov, pentru ca mai apoi să fie transferate ca model de bune practici către Primăria Orașului Râșnov și către 35 de profesioniști din domeniul monumentelor istorice din România.
În cadrul proiectului (noiembrie 2022 – aprilie 2024), se va elabora și testa un plan de management cultural, va fi organizat un festival medieval cu 30 de specialiști din Norvegia, se va dezvolta și implementa un program pilot de educație pentru patrimoniu pentru 30 de cadre didactice și 250 de elevi, vor fi ajutați minim 5 artiști/creatori locali să își pună în valoare mai bine munca pe care o fac și se va crea un nou produs turistic bazat pe istoria medievală a Râșnovului și pe modelul norvegian „Go Viking Hiking”. Toate acestea vor avea ca rezultat dezvoltarea Cetății Râșnov ca un HUB cultural pentru comunitatea locală și instituții și organizații la nivel internațional.
Succesul proiectului „Reconstituirea istorică – un instrument pentru valorificarea culturală și dezvoltarea durabilă a comunității locale”, implementat de Mioritics și Trondheim Vikinglag între 2014 și 2015, a accentuat importanța consolidării și susținerii parteneriatelor norvegiene în cadrul proiectului.
Proiectul Asociației Mioritics este unul dintre cele 18 proiecte câștigătoare în cadrul apelului Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului (sesiunea 3), finanțat prin Programul RO-CULTURA, cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021.
Asociația Mioritics este o organizație non-guvernamentală și non-profit fondată în anul 2004 având ca misiune protejarea și promovarea patrimoniului cultural și natural, dezvoltarea ecoturismului și turismului cultural din România.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa de mail mihai@mioritics.ro

Lasă un răspuns